Project Details
Skills:
Computer, Mixed technique, Pencil
Categories:
,
Date:
2016
Client:
Renata Ničajienė, SEZONINĖ VIRTUVĖ
Project Description

“Diary of Good Food. Spring“ is the second book in the book series “Diary of Good Food“. From the look at it the book looks delicious and fragrant, full of green spring and fresh wind. The biggest challenge while developing the book for me was to fully immerse myself in the feeling of spring, while it was still winter behind my window. I‘ll start to “live“ in summer at the end of March. I‘m very proud of how the book turned out to be.

Each month in the book has its own individual shade of color and a special illustration. The cover is very soft and mild, gentle to touch and easy to carry. The diary feel is very strong throughout the entire book: the recipes were photographed in home environment and it almost seems like the photographs came from a personal sketch-book, each page has unique linear colored and black and white illustrations. After every recipe some space is left for the reader‘s personal notes which can be written with a simple pencil. The disliked spice can be easily crossed out and replaced with a different one and it will perfectly fit the style of the book. The book was created to be personal for every reader.

Renata Nicajiene‘s introduction:

„The book should be appealing to those who are looking for a healthy way to eat in spring. There are loads of seasonal recipes with different sprouts, edible nettles, spring radish, asparagus and rhubarb. A lot of attention is dedicated to healthy Easter dishes like easy eggs and meat courses, festive sweets without flour and sugar.“

The book is available in many bookstores and e-shops, but if you‘d like to have an autographed copy you can only find it at www.sezoninevirtuve.lt

Publisher: Sezoninė virtuvė
Pages: 184
ISBN: 9786094088490
Format: 17,5 x 24,9 cm, soft cover

 

Projekto aprašymas

„Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“ tai antroji knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ knyga (pirmoji buvo skirta žiemos sezonui). Knyga pilna pavasarinės žalumos, gaivaus vėjuko, skani ir kvepianti. Kuriant šios serijos knygas – tikras iššūkis iš anksto prisišaukti laukiamą metų laiką. Spalį mintimis gyvenau žiemoje, sausį į širdį įsileidau pavasarį. Kovo pabaigoje jau pradėsiu gyventi vasaros jausmu. „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“ rezultatu labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi.

Kiekvienas knygos mėnesis turi individualų pagrindinės sezono spalvos atspalvį, bei specialiai tam mėnesiui sukurtą įvadinę iliustraciją. Pusiau minkštas ir švelnus knygos viršelis yra labai malonus liesti bei patogus nešiotis ir dažnai vartyti. Knygos dizaine išryškinamas dienoraščio pojūtis: receptai fotografuoti namų aplinkoje, nuotraukos pateikiamos lengva forma, lyg pažertos iš asmeninio albumo, kiekvienam puslapiui sukurtos unikalios linijinės nespalvotos ir spalvotos iliustracijos, po kiekvienu receptu yra palikta vietos skaitytojo užrašams, knygos popierius leidžia lengvai rašyti net paprastu pieštuku. Galima drąsiai  išbraukti nemėgiamą prieskonį, užrašyti komentarą ir tai puikiai derės su pieštomis iliustracijomis. Knyga sukurta taip, kad taptų kiekvienam asmeniška.

Renata Ničajienė knygą pristato taip:

„Knyga turėtų patikti tiems, kurie pavasarį nori maitintis natūraliai sveikiau. Knygoje galima rasti gardžių sezoninių patiekalų su valgomais daigais, laukinėmis dilgėlėmis, pavasariniais ridikėliais, smidrais, rabarbarais receptų. Joje daug dėmesio skiriama sveikiau paruoštoms velykinėms vaišėms: lengviems kiaušinių ir mėsos patiekalams, šventiniams saldumynams be kvietinių miltų ir cukraus.“

Knygą įsigyti galima daugelyje knygynų ir internetinių parduotuvių, o su parašiuku ir šilčiausiais autorės linkėjimais galite gauti tik pas Renatą www.sezoninevirtuve.lt.

Leidėjas: Sezoninė virtuvė
Puslapiai: 184
ISBN: 9786094088490
Formatas: 17,5 x 24,9 cm, minkšti viršeliai

Back to top