Project Details
Categories:
Date:
2018
Client:
Renata Ničajienė
ISBN:
9786094752018
Pages:
288
Format:
21 x 28 x 3,3 cm
Publisher:
Sezoninė virtuvė
Project Description

„Sezoninių skanumynų istorijos“ – tai istorija apie kepinius ir desertus, besikeičiančius metų laikus bei jų dovanojamas sezonines gėrybes. Viena gražiausių desertų knygų, kur malonumą jauti vien ją bevartant. Knyga jauki, šilta ir įtraukianti. Nuostabios fotografių iš All the beautifull things nuotraukos pojūčiais ir mintimis nuneša į kiekvieno metų mėnesio grožį. Knygos idėja ir receptai yra tinklaraščio http://www.sezoninevirtuve.lt/ autorės Renatos Ničajienės nuopelnas. Jos kūryba nepalieka abejingų. Kiek bedaryčiau patiekalų pagal jos receptus, visi jie sulaukia šeimos ar svečių pagyrų. Šios knygos receptai taip pat ne išimtis. Ji tapo mano mėgiamiausia desertų knyga.

Tai yra penktoji mano maketuota Renatos knygas. Skirtingai nei ankstesnėse „Gero maisto dienoraštis“ serijos knygose, šioje beveik nenaudojau iliustracijų. Jų ir nereikėjo. Knygos šriftai, tekstų išdėliojimas parinktas taip, kad neužgožtų nuotraukų, leistų joms spindėti, atsiskleisti, receptas su vaizdu vienas kitą papildydamas susijungia į vieną visumą.

Knygą galima įsigyti tiesiai pas autorę (drąsiai paprašykit autografo!)
Arba knygos.lt, patogupirkti.lt, knyguklubas.lt ar kituose knygynuose.

*

Knygos apžvalga:

Knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“ labai taikliai aprašoje strelkabelka.lt:

Sezoninių skanumynų istorijos” yra septintoji Renatos knyga. Ir kaip sakė pati, tai greičiausiai ir paskutinė. Na, bet mes pagyvensim ir pamatysim. Šiandien atrodo vienaip, po metų – kitaip. Pavadinimas sufleruoja, kad autorė ir toliau tęsia pasirinktą sezoniškumo temą. Iš viso yra 52 receptai, t.y. po vieną desertą kiekvienai metų savaitei. Knyga išsiskiria tuom, kad beveik visi desertai yra su vaisiais ar daržovėmis. Renata visose savo knygose akcentuoja sezoniškumą, kokybišką maistą, o dabar dar ir maistingus desertus, kuriems yra naudojami kokybiški ingredientai.

Šie metai buvo liesoki lietuviškomis kulinarinėmis knygomis. Ir net pažiūrėjus porą metų atgal ši knyga vis tiek yra tarp gražiausiai išleistų kulinarinių knygų. Man tokia lietuviška Mimi Thorisson versija. Na, bet nėr ko daug stebėtis, nes fotografės tiek Loreta, tiek Elzė iš All the beautifull things tikrai žino, ką daro, o daro jos itin gražiai.

Knyga tikrai patiks žmonėms, kurie stengiasi maitintis kokybiškiau, baltus miltus keičia spelta ar kitomis alternatyvomis, žino, kas yra ghi sviestas. Vietoj karvės pieno vartoja kokį nors augalinį pieną, o baltas rafinuotas cukrus irgi yra pakeistas kuo nors naudingesniu. Jei atvirai, tai mane šita tendencija glumina, kartais atrodo, kad einama nuo vieno kraštutinumo prie kito. Kita vertus, kad ir kaip čia skeptiškai ar entuziastingai bežiūrėtum, tai verčia atkreipti dėmesį į tai, ką valgome ir kiek valgome, o tai jau irgi yra gerai. Beje, veganai ar netoleruojantys gliuteno irgi ras sau, ką išsikepti. Taip pat kiekvienas mėnuo turi savo ingredientą. Pvz, jei sugalvotumėt, kiekvieną savaitgalį išsikepti po desertą iš knygos, tai lapkritį keptumėte su moliūgais, sausį – su citrusais ir t.t.
…“

Back to top